dimarts, de novembre 07, 2006

Kiryat Belz

Hola!!!

ja torno a escriure, que alguns ja es posaven nerviosos:ppp (be, alguns poquets, pq la majoria no s'ho deu ni llegir:p)

doncs sí tu, aquest cap de setmana passat va venir la marta a veure'm!! ole ole:) i vam aprofitar per fer bastant el guiri per aqui.

La cosa començava dijous quan vaig anar a llogar un cotxe per anar-la a buscar a l'aeroport... l'havia reservat per l'internet i representava ser un opel corsa manual... i va acabar sent un mazda 3 automatic!! el cotxe era guapissim i anava super be... pero jo mai havia conduit un automatic!! i imagineume a mi alla al mig de tel aviv en un parquing amb un cotxe automatic... jaja! pero be, els nervis del primer moment van passar i vaig arribar sa i estalvi (i sense perdrem excessivament) a l'aeroport... q va resultar estar en vaga! per sort, l'avio de bcn arribava amb nomes una hora de retard (i no era deugut a la vaga de fet:) Aixi q vam agafar el portantu i cap a Jerusalem!

Els problemes els vam tenir per trobar el putu hotel! resulta q miraves un mapa i un altre i el mateix carrer tenia noms completament diferents!! i era com arribar a un carrer perdut del raval en cotxe a bcn... pero vaja, fent alguna imprudencia (tipus anar trossos en contra direccio) vam arribar a l'hotel!

Jerusalem es molt maco, almenys la part de la ciutat antiga. És ben be un 3 en 1(o un 4 en 1!). Està dividida en quatre barris: el jueu, el musulmà, el cristià i l'armeni (que tb són cristians però tenen barri propi). I cadascun d'ells amb els seus frikis respectius... no m'enrotllo més amb això, pq us vull explicar el que ens va passar el dissabte al mati...

Resulta q marxavem de Jerusalem dissabte al mati direccio al mar mort. Recordeu que dissabte al mati es sagrat pels jueus. Doncs amb el cotxe ens vam perdre per jerusalem i vam entrar a un barri anomenat Kiryat Belz, que resulta ser un barri on només hi viuen els membres d'una secta ultra-ortodoxa hasidica jueva (aquells que van de negre amb barrets negres, i tenen mobils, cotxes, etc... però no els poden fer servir en sabbath pq es pecat...). Doncs nosaltre dos alla perduts amb el mazda de lloguer per un barri on no hi havia cap altre cotxe circulant... i tots els tius aquells mirantnos amb cara d'odi (era molt bestia, de debo!)... fins i tot, mentre anaven a 1 km/h, a uns 200 metres, al mateix carrer, hi havia un grupet de nens jugant. Quan van veure el cotxe, la mes gran, q era la que els vigilava, els va agafar corrents com si vingues el diable i tots cridant de por!!! im-pressionant!! collons, q ens haviem perdut!! no teniem cap intencio d'anar alla a tocar les pilotes!! De fet, m'han dit q els tipus aquests son perillosos, i q es raru que no ens tiressin pedres... buff, quin iuiu!!!


Molt mes iuiu aixo que creuar cisjordania per arribar al mar mort, us ho asseguro! :)

i res, que com que això s'allarga i se que llegir posts llargs fa mandra... ja continuare l'explicacio del cap de setmana un altre dia:)

molts records a tots i fins aviat!!!

ps: unes fotos del mur de les lamentacions...


22 comentaris:

Anònim ha dit...

I les fotos?! Grrrrrr... ;-)

Deu n'hi do. Toc-toc-toc, són ben boigs aquests jueus. Però m'agrada la història; molt en la teva línia: arribes a París i la lies amb els cotxes i arribes al Kiryat Belz aquest i et presentes un sabath, casa per casa, amb un robot de cuina per ensenyar-los les delícies del progrés. I perquè no portaves la sierena posada, que sinó... Per cert, poden tirar pedres durant el sabath?

Per cert, algú ha instal·lat mai el clisp? És més, algú ha executat mai l'interpret de clisp? No us pensessiu que no ve a cuento, no...

mendu ha dit...

nomes es poden tirar pedres en sabbath si no les llences amb un llença-pedres elèctric. Es considera q el braç no es un llença-pedres elèctric (no coneixen l'electrostàtica del moviment muscular pobres!)

Anònim ha dit...

Petit, que guai anar-se a predre a un lloc tan autèntic, no?

Per cert, i les fotos?

mendu ha dit...

pelmes amb les fotos eh! :p

les bones no les veureu fins d'aqui molt, pq les te la marta a la camera no digital:p jan penjare de les de la digital, pau-ciència!!!

Anònim ha dit...

hola m. i les fotus? quan tornes? Segur que et miraven malament per l'auto? Ja anaveu vestits? i si el canvi era utomatic, on tenies la ma posada?

al final tot surt o sigui que sera millor que cantis.

Joan ha dit...

Òstia això no és un bon blog si no hi ha fotos!!! jo no m'ho crec fins que no vegi el mazda amb unes quantes bonyegades de pedres!
que no portaves GPS? amb canvi automàtic i sense GPS? ai nen, no nem bé...

Anònim ha dit...

Uuuuaaaauuuu !!! Quine fotos més bones !!!!

(Llàstima de les cadires de plàstic)

Genial, Fèlix !!

mendu ha dit...

bé, és part de la gràcia això de les cadires de plàstic... la veritat és que n'estava ple! era com a molt cutre... però ja està bé que sigui cutre:p

Anònim ha dit...

I vosaltres que no hi sortiu?

mendu ha dit...

sí, jo sóc el del barret negre.

Anònim ha dit...

Bé, això ja és una altra cosa. Mendu, posa't les piles que el teu anterior Blog era molt millor. ;) (A veure si és pica, coi!)

M'agrada quan el Guillem troba un segons per sortir de sota la neu i deixa caure dues frases lapidaries. Pots contestar-li la pregunta, però les fotos del canvi de marxes no entrarien en la línia editorial ( o sí?).

Lo de les cadires de l'IKEA al mur de les lamentacions és el que li dóna el nom al lloc: és lamentable i, clar, només d'arribar-hi, hom s'estira els tirabuixons laterals i pica de cap contra la paret repetides vegades. Si voleu comprovar-ho, sempre podeu anar a la paret i buscar-hi els tickets de compra, que la gent sol deixar allà anclats. Això sí, suposo que les cadires no seran un model de la Bauhaus.

Anònim ha dit...

No anaven massa equivocats quan es pensaven que venia el dimoni... Pecador!

Anònim ha dit...

No et vam llençar pedres perque tenim la teva foto. I em passat copies al mossad i alguna altra agencia gubernamental, a mes de diversos grups integristes. Jo de tu tindria por...

Anònim ha dit...

flx, val mes que et vesteixis amb el toro, la bandera "roja y gualda" i la peineta no fos cas que et confonguin. No se, a mi em faria una mica de iuiu voltar per alla.

Si de cas fes-te un autoretrat i penja'l... o busca el cami mes curt al mar. Nedant una estoneta (500 km? no re) arribaras a l'illa de Xipre, fes-me cas. Tu digues que vas de part del Pau i rapidament et donaran asil en un centre psiquiatric.

cuida't!

Anònim ha dit...

això és un atac directe!

monicacalaf ha dit...

Ei! Que per mi pot escriure més rotllo, que m'agrada molt seguir les teves aventures. I he quedat parada, no em pensava pas que fessis fotografies tan boniques! De fet em pensava que les buscaves d'Internet o què sé jo... clar... que quan he vist això de les cadires de plàstic... Records del Miquel! i diu que no treballis gaire els dissabtes, ni vagis de turista, que no es pot fer res, ni moure's. Ai... dimoni, dimoni...

Anònim ha dit...

Jo estic amb la Mónica !!! Volem més fotos, volem més articles, volem més rotllo !!!!

mendu ha dit...

sou insaciables eh!

Anònim ha dit...

No t'imagines fins a quin punt...

Anònim ha dit...

'nava a escriure algu pro m'heu destirotat ;| XO :( :')

ah si. que molt maques les fotus. quan tornes?

Anònim ha dit...

Això s'està posant interessant..., como dijo Josefina al oir que Napoleón decia Todos estos fusiles tienen que estar bién limpios dentro de media hora!

Anònim ha dit...

Home, el seu text ho demanava a crits...

Fèlix, suposo que dilluns tindrem xixa nova, no?